Jubel

Jubel staat voor Juridisch België en is het online content platform met actueel juridisch nieuws en spraakmakende content voor juridische professionals.
Jubel is gespecialiseerd in juridisch nieuws van, voor en over advocaten, fiscalisten, juristen, bedrijfsjuristen, notarissen, gerechtsdeurwaarders, paralegals, magistraten, rechtenstudenten… Op Jubel verschijnen dagelijks juridisch actuele onderwerpen over alle aspecten van het recht in België. Om die reden is Jubel een onmisbare hulp voor wie op de hoogte wil blijven van evoluties in juridische wereld en het Belgisch recht.

Eerste studieavond European Paralegal Academy in Heverlee

Op 30 maart 2017 organiseerde de European Paralegal Academy (EPA) haar eerste studieavond en netwerkevent voor paralegals. Tijdens hun gastlezingen in de UCLL Campus Proximus te Heverlee bespraken Bart Weekers – dé Vlaamse ombudsman – en Peter Kessels, Head of HR bij het advocatenkantoor Stibbe, het profiel en de vandaag snel evoluerende uitdagingen van de paralegal, elk vanuit hun specifieke dagelijkse werkervaring met deze beroepsgroep.

Zo belichtte Bart Weekers de aparte rol van de paralegal bij omgang met onvrede in de publieke sfeer tijdens klachtenbehandelingen. Peter Kessels vertrok vanuit zijn HR-bevindingen met paralegals in de advocatuur – Stibbe en andere kantoren – om enkele do’s-and-don’ts mee te geven bij het solliciteren naar een paralegalfunctie.

De studieavond was de allereerste activiteit die het pas opgerichte netwerk EPA inrichtte. Paralegals, ook gekend als ‘rechtspraktijkers’, nemen vandaag steeds een belangrijkere rol in in de juridische praktijk. Bijna alle Vlaamse hogescholen bieden vandaag de bachelor “rechtspraktijk” aan om de jaarlijks aanzwellende vraag naar paralegals bij te houden.

EPA wil een hecht netwerk tussen paralegals vormen om het profiel van de paralegals helder af te lijnen en te versterken in het juridische werkveld. EPA wil een gespreksforum zijn voor alle paralegals in de praktijk en opleidingen op maat van de paralegal aanbieden. De geanimeerde studie- en netwerkavond van 30 maart is daarvan een geslaagde start gebleken. Er worden zeker nog nieuwe bijeenkomsten gepland, wellicht ook in Antwerpen of Gent.

Claudine Verhoeven: Coördinator Rechtspraktijk UCLL

Bovenaan het artikel vindt u een eerder interview met Claudine Verhoeven van UCLL over de EPA.

Wenst u meer te weten over de European Legal Academy (EPA), bezoek dan zeker hun website.

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *